Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

BRAIN AWARENESS WEEK

Eβδομάδα ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο  

της Στέλλας Καρατζόγλου*

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness  Week 2022-Dana Foundation (
https://www.brainawareness.org) είναι μία παγκόσμια προσπάθεια για την ενημέρωση των ανθρώπων κάθε ηλικίας για τη λειτουργία του εγκεφάλου, για την προώθηση της προστασίας του από ατυχήματα και την πρόληψη ασθενειών. 
Ενώνει τις προσπάθειες συνεργαζόμενων οργανώσεων από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή του εγκεφάλου κάθε χρόνο στα μέσα Μαρτίου.
Το Εργαστήριο Νοητικής Νευροεπιστήμης και Κλινικής Νευροψυχολογίας ως συνεργαζόμενος φορέας αυτής της παγκόσμιας πρωτοβουλίας προσκαλεί στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος, Πινδάρου 14Α και Σόλωνος 16, Κολωνάκι, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, τις ώρες 10:30-18:30. Η παρακολούθηση είναι υβριδική με δια ζώσης παρουσία στους χώρους του Κολλεγίου στο Κολωνάκι και εξ αποστάσεως μέσω zoom [https://us06web.zoom.us/j/85167111352]. 
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο και τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Ανάμεσα στις θεματικές ενότητες της ημερίδας βρίσκονται το gaming, η χρήση αναβολικών ουσιών, η χρήση κάνναβης, η μπλε οθόνη των υπολογιστών και οι επιδράσεις τους στη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες για εξοικείωση των παιδιών με τον εγκέφαλο ακόμα και μέσα στην σχολική τάξη.
...................................
Στέλλα Καρατζόγλου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών/εφήβων και ενηλίκων, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικευμένη στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία (CBT).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου