Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Ρητορική

ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο Όμιλος Ρητορικής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής και η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση υποδέχτηκε 54 μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Δ’ Διεύθυνσης Αθήνας για την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων αυθόρμητου λόγου.

Τα αγωνίσματα του αυθόρμητου λόγου ενεργοποιούν την φαντασία και την ευρηματικότητα των παιδιών, αφού οι συμμετέχοντες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. 
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν σε τρεις φάσεις. Στον Α και Β προκριματικό γύρο οι μαθητές μπροστά στην τριμελή κριτική επιτροπή ανέπτυξαν σε τρία λεπτά ένα από τα θέματα που τους δόθηκαν. Δέκα μαθητές προκρίθηκαν στον τελικό γύρο, όπου κλήθηκαν να εκφραστούν μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. 
Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Γιάνναρη Δήμητρα (6η θεση), Μούργου Σίλια (15η θεση) και  Κόλλια Εμμανουέλα (36η θεση). Την προετοιμασία τους ανέλαβαν οι καθηγήτριες Δεκαρίστου Γεωργία και Δοκοπούλου Αικατερίνη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου