Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Εξέλιξη για καλό

Το σχολείο του μέλλοντος

Ζούμε σε μια εποχή που εξαρτόμαστε πλήρως από την τεχνολογία. Έχει φανταστεί κάνεις πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχαμε κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και νοσοκομεία; Ο άνθρωπος έχει την τάση να εξελίσσεται. Πώς θα είναι άραγε τα σχολεία σε 50 χρόνια;

Στο μέλλον πιστεύω πως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει ένας κεντρικός υπολογιστής που θα κάνει τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις. Θα μπορεί να φτιάχνει το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες διαθεσιμότητας των καθηγητών, θα έχει την δυνατότητα να κανονίζει εκδρομές μέσω διαδικτύου ακόμα και να στέλνει μηνύματα στους γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους. Σε κάθε τμήμα θα υπάρχει ένας προτζέκτορας και ένας σταθερός υπολογιστής που θα χρησιμοποιούνται από τους καθηγητές για να γίνει πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό μάθημα. Τα παιδιά θα μπορούν μέσω μιας διαδικτυακής ιστοσελίδας να βλέπουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που λείψουν λόγω ασθένειας ή άλλης υποχρέωσης. Θα χρησιμοποιούνται πιο εμπλουτισμένα βιβλία, ενώ θα υπάρχει τμήμα παιδιών με γραμματικές δυσκολίες. Οι γονείς δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στο σχολείο για να μάθουν για την πρόοδο των παιδιών του αλλά θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν με τον καθηγητή εξ’ αποστάσεως. Πιστεύω, επίσης, πως θα υπάρχουν περισσότερα μαθήματα όπως μαγειρική και ρομποτική.
Δυστυχώς, θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια για να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αλλά αν εφαρμοστούν σωστά θα ενισχύσουν την δυνατότητα των μαθητών να περάσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο και να βρούνε μια καλή δουλεία. Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από τους νέους.

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος


ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της  Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το απόσπασμα "Νέα Παιδαγωγική" από το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Αναφορά στο Γκρέκο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου