Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

 ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων και των φροντιστηρίων από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα παραμένουν κλειστά μέχρι την 25η Μαρτίου παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΙΕΚ και πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, ώστε να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Κλειστά το ίδιο χρονικό διάστημα παραμένουν τα φροντιστήρια μαθημάτων και ξένων γλωσσών, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Κλείνουν επίσης οι δημοτικές αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές καθώς και οι παιδικές χαρές, με απόφαση του Δήμου Γλυφάδας. 

Αναπλήρωση διδακτικών ωρών

Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων συνεπάγεται και απώλεια διδακτικών ωρών. Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφασίζει τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στο πλαίσιο των εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας . Εφαρμόζεται, κατά κανόνα,  η κατάργηση ή ο περιορισμός των ημερών των πολυήμερων εκδρομών καθώς και η περικοπή των περιπάτων.
Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Στις παρατάσεις ενδεχομένως να συμπεριληφθούν κάποιες μέρες από τις διακοπές του Πάσχα καθώς και κάποια Σάββατα.

Είμαστε υπεύθυνοι!...

Πατήστε στην εικόνα μεγεθύνεται
Τα σχολεία έκλεισαν αλλά για να εμποδιστεί πιο αποτελεσματικά η  διασπορά του κορονοϊού πρέπει τα παιδιά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Η πρόσκαιρη παραμονή στο σπίτι δεν σημαίνει απαραίτητα και απομόνωση. Η τεχνολογία εκμηδενίζει τις αποστάσεις και η επικοινωνία είναι άμεση με τους φίλους και τους συμμαθητές. Ο αυτοπεριορισμός αυτός αποτρέπει από χειρότερες καταστάσεις… Παράλληλα είναι ευκαιρία να ανακαλύψουμε και άλλες δραστηριότητες που η καθημερινότητα είχε ατονήσει, όπως το διάβασμα κάποιων βιβλίων που περιμένουν καιρό στην βιβλιοθήκη, η επικοινωνία χωρίς το άγχος του χρόνου με πρόσωπα που ζουν μόνα και μακριά μας, η οικογένεια να συναντιέται περισσότερες ώρες και άλλα. 
Μην παραμελούνται τους κανόνες υγιεινής, ειδικά το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή απολυμαντικό. 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ βρίσκεται ΕΔΩ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου