Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δημοτικός εορτασμός

Ο Εθνικός Ύμνος ακούγεται σε όλη τη Γλυφάδα

Ο καθιερωμένος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 λόγω κορωνοϊού δεν πραγματοποιείται. Η επέτειος της Παλιγγενεσίας θα εορταστεί! Θα τιμηθούν οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που εξεγέρθηκαν και αγωνίστηκαν ώστε ο Ελληνισμός να αποκτήσει πολιτική οντότητα. Αυτοί που επαναστάτησαν ενάντια στην απάνθρωπη σκλαβιά των Οθωμανών Τούρκων και απέναντι στην πολιτική των τότε Μεγάλων Δυνάμεων. 

Ο Δήμος Γλυφάδας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι, της 25ης Μαρτίου, με ηχητική εγκατάσταση του Δήμου, ο Εθνικός Ύμνος θα ακουστεί διαδοχικά σε κεντρικές πλατείες της πόλης.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου απεύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Γλυφαδιώτες: «Σηκώστε ψηλά τις σημαίες κι ελάτε από τα μπαλκόνια, τα παράθυρα ή την αυλή σας να τραγουδήσουμε δυνατά τον Εθνικό μας Ύμνο».
Οι πλατείες είναι: Καραϊσκάκη - Αγίου Τρύφωνα - Εθνικής Αντιστάσεως - Αγίου Παύλου - Μακεδονίας - Αγίας Τριάδας - Μεθενίτη - Κονίτσης - Παλμύρας - Ξενοφώντος - Αγίου Νικολάου - Εσπερίδων - Νυμφών - Δημαρχείο - Παλαιό Δημαρχείο.
Ντυμένα με μια τεράστια Γαλανόλευκη είναι το Δημαρχείο αλλά και το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.
Ζήτω η Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου