Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω του κορονοϊού έχει ως επακόλουθο να περιορίζει την επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Το υπουργείο Παιδείας για το λόγο αυτό ενεργοποίησε την ψηφιακή εξ αποστάσεως διδασκαλία. Διαδικασία που δεν υποκαθιστά το μάθημα στην τάξη και δεν καλύπτει διδακτέα ύλη. Διατηρεί όμως την μαθησιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας εφαρμόζεται η Ασύγχρονη διδασκαλία με την οποία ο μαθητής συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος, έχοντας πρόσβαση στo μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου από την πλατφόρμα sch.gr του υπουργείου Παιδείας.
Απαραίτητη προϋπόθεση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας είναι ο μαθητής να εγγραφεί στην ηλεκτρονική τάξη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• Μπαίνουμε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).
• Δεξιά στην οθόνη βλέπουμε την ηλεκτρονική τάξη.
• Πατάμε στο σύνδεση με λογαριασμό.
• Βάζουμε τους κωδικούς μας (username, password ) και συνέχεια.
• Πατάμε login (σύνδεση).
• Μας πηγαίνει στο χαρτοφυλάκιο χρήστη.
• Πατάμε εγγραφή σε μάθημα και βγάζει τα μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο
σχολείο.
• Επιλέγετε το μάθημα που επιθυμείτε ανάλογα με την τάξη και το τμήμα σας.
• Υπάρχουν τρία είδη μαθημάτων τα ανοιχτά, τα κλειστά, και τα ανοιχτά με
εγγραφή.
Για τα «ανοιχτά», μόλις πατήσετε πάνω του, πατάτε εγγραφή και εγγράφεστε στο μάθημα Για τα «κλειστά», μόλις πατήσετε πάνω του σας ζητάει να κάνετε αίτηση εγγραφής .
Γράφετε τότε Παρακαλώ γράψτε με στο μάθημα και πατάτε Υποβολή αίτησης. Θα περιμένετε τον καθηγητή να δει το αίτημά σας και να σας κάνει δεκτούς. Τότε έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Για τα μαθήματα «ανοιχτά με εγγραφή» πατήστε το μπροστινό κουτάκι (αυτό που είναι μπροστά στο μάθημα ). Έτσι ολοκληρώνετε την εγγραφή σας. Ο καθηγητής σας «βλέπει» και εσείς βλέπε τις αναρτήσεις του.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ
Αφού έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή σας σε όλα τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, κάθε φορά που μπαίνετε στην ηλεκτρονική τάξη και βάλετε τους κωδικούς, θα σας βγάζει τα μαθήματα στα οποία έχετε ήδη γραφτεί. Αν θέλετε να γραφτείτε και σε άλλα μαθήματα πατήστε ξανά εγγραφή σε μάθημα.
Ο πίνακας με τα μαθήματα ανανεώνεται όσο δημιουργούνται νέα μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς. Να ελέγχετε για τυχόν νέα μαθήματα που σας αφορούν!

ΣΣ. Τελικά η πλατφόρμα του sch.gr για την Ηλεκτρονική τάξη δεν άντεξε την ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και  είναι υπερβολικά αργή ή έχει "θεματάκι", δηλαδή είναι εκτός λειτουργίας!...
ΥΠΟΜΟΝΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου