Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Λόγω κορωνοϊού

 Κλειστά σχολεία άλλες δύο εβδομάδες

Νέα αναστολή, μέχρι και τις 10 Απριλίου, στην λειτουργία των σχολείων και των φροντιστηρίων κάθε βαθμίδας ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών αποτελεί κοινή απόφαση των Υπουργείων Υγείας και παιδείας κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
Η λήξη της νέας αναστολής λειτουργίας των σχολείων συμπίπτει με την έναρξη των διακοπών του Πάσχα που δεν θα θιγούν, όπως δηλώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Με αυτά τα δεδομένα και αν ο κορωνοϊός περιοριστεί, τα σχολεία επαναλειτουργούν στις 27 Απριλίου. Προκειμένου δε να μην  χαθεί η σχολική χρονιά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης.
Το κακό που βασανίζει όλο τον κόσμο, την πατρίδα και την κάθε γειτονιά για να γίνει τρωτό χρειάζεται η ατομική υπευθυνότητα του καθενός μας. Παραμένουμε σπίτι! 
Δραματική προειδοποίηση προς τους νέους απηύθυνε και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, «αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει». Παράλληλα, τους έκανε έκκληση να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου