Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Πηνελόπη Δέλτα

 ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ

Μοναδικό μυθιστόρημα, με δικό του χαρακτήρα. Περιγράφει τις διακοπές των τεσσάρων αδελφών Μπενάκη στο σπίτι των θείων τους, στην Καστέλλα του Πειραιά, που μέσα από τις σκανταλιές του Αντώνη, κρύβεται ένα σημαντικό μήνυμα.
Οι συνεχείς σκανταλιές του Αντώνη, η περιέργεια της Λουλουδιάς, η ωριμότητα της Αλεξάνδρας και ο υπερήφανος για τον αδελφό του Αλέξανδρος είναι οι χαρακτήρες που σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό το βιβλίο. Ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας βλέπει τον κόσμο, όχι με έναν ώριμο και έξυπνο χαρακτήρα, αλλά με έναν ευχάριστο, παιχνιδιάρικο και πολύ ζωηρό, σε καλεί και να το ξαναδιαβάσεις αβίαστα.
Τα συναισθήματα που αναδύονται από το μυθιστόρημα είναι οι γεμάτες συγκίνηση αξέχαστες παιδικές στιγμές. Παράλληλα δίνει το μήνυμα ότι τα παιδιά βλέπουν διαφορετικά τον κόσμο από τους ενήλικες και σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να ακολουθούμε την το παράδειγμά τους.
Η εικονογράφηση του βιβλίου αποδίδει με ρεαλιστική απεικόνιση στιγμές του βιβλίου. 
[Εκδόσεις: Βιβλιοπωλείο της Εστίας, σελίδες 304, έτος έκδοσης 2011, Εικονογράφηση: Μαρία Παπαρρηγοπούλου]

ΖΩΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΡΝΑΡΔΙΝΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου