Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Μονοήμερη εκδρομή (+φωτοειδησεογραφία)

Ναύπλιο και Μυκήνες

Την πρώτη μονοήμερη εκδρομή πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Πέμπτη 19 Μαΐου, έπειτα από τρία χρόνια, από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. Τα παιδιά επισκέφτηκαν τη πόλη του Ναυπλίου και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, καθώς και τον Ισθμό της Κορίνθου σε μια σύντομη στάση.
Στα μισά της διαδρομής έγινε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου όπου οι μαθητές ξεκουράστηκαν για λίγο απολαμβάνοντας την θέα του σημαντικού τεχνολογικού επιτεύγματος όπου αποκόπηκε η στενή λωρίδα γης που ένωνε την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα κάνοντάς την  νησί... 
Στο Ναύπλιο οι μαθητές ελεύθερα περιηγήθηκαν την παλιά πόλη και τα γραφικά σοκάκια της. Θαύμασαν  τα αξιοθέατα του αλλά δοκίμασαν και  το γνωστό παγωτό του. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν περίπατους στη θάλασσα.  Επισκέφθηκαν την ιστορική Πλατεία Συντάγματος με το τζαμί του Αγά – Πασά και βρέθηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Επόμενη στάση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών. Το σχολείο επισκέφτηκε το βασίλειο του Αγαμέμνονα, όπου αναπτύχθηκε ένας από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Η Πύλη των Λεόντων, η μνημειακή είσοδος των ανακτόρων, τα κυκλώπεια τείχη γύρω από την ακρόπολη και οι θολωτοί τάφοι του Ατρέα και της Κλυταιμνήστρας είναι τα κυριότερα αξιοθέατα των Μυκηνών όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν.
Η εκδρομή ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να ξεκουραστούν, να διασκεδάσουν με τους φίλους τους και να ξεχαστούν λίγο από το άγχος των επαναλήψεων για τις εξετάσεις του Ιουνίου που πλησιάζουν, τις οποίες όλες οι τάξεις, λόγω κοροναϊού δίνουν για πρώτη φορά. Παράλληλα δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την εμπειρία που έζησαν.

ΜΕΛΙΝΑ ΛΑΓΓΟΥΣΗ, ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου