Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ας πειραματιστούμε

 Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Η ομάδα πειραμάτων Φυσικής, «Ας πειραματιστούμε»,  του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας συμμετείχε στο 3ο Φαληρικό Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο, την Πέμπτη 12 Μαΐου.
Στο χώρο της γιορτής οι μαθητές έστησαν τους πάγκους και ήταν χωρισμένοι σε ομάδες με βάση την κατηγορία των πειραμάτων που διεξήγαγαν. Ο στόχος κάθε ομάδας ήταν να προετοιμάσει και να παρουσιάσει το πείραμα που της αντιστοιχούσε, ενώ παράλληλα να απαντήσει σε ότι ερωτήσεις γίνονταν από τους επισκέπτες.
Ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να δείξουν, οι ίδιοι, τα πειράματα που έχουν διδαχθεί στους επισκέπτες, καθώς και στους καθηγητές και μαθητές των άλλων σχολείων.  
Στην αρχή οι πάγκοι του σχολείου ήταν γεμάτοι με μικρούς και μεγάλους θεατές, λάτρεις των πειραμάτων, ενώ αργότερα τους επισκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ομάδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.
Τα παιδιά μέσω του Πολιτιστικού προγράμματος «Ας πειραματιστούμε», διδάχτηκαν να διεξάγουν και να παρουσιάζουν πειράματα μέσω εβδομαδιαίων συναντήσεων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σε αυτά τα εργαστήρια οι μαθητές χωρίζονταν σε ομάδες και ακολουθώντας τις οδηγίες των καθηγητών τους, Γεωργίας Πράππα και Παυλίνας Φυσάκη, έκαναν πειράματα σε ποικιλία θέματα των θετικών επιστημών.  
Το 3ο Φαληρικό Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών διοργανώθηκε από το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής, τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αλίμου και  Νέας Σμύρνης και το 2ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου