Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Με τη φροντίδα του Δήμου

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Απρόσμενα, στην είσοδο του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας σταμάτησε το τρενάκι του δήμου Γλυφάδας! Αποβίβασε τρεις μασκαρεμένους, φορτωμένους με κέφι και… δώρα! Μόνον ο φύλακας αντιλήφθηκε την διακριτική είσοδό τους.
Στήνουν την ηχητική εγκατάσταση και η παρουσία τους έγινε …εντονότατη! Προσέλκυσε τους μαθητές και του γυμνασίου και του λυκείου σε χορούς αποκριάτικους. Στην συνέχεια, εκτός από χορό και κέφι, προς ενίσχυση της θορυβώδους αποκριάς, πρόσφεραν και καραμούζες.
Η μουσική έπαψε να ακούγεται, όχι γιατί σταμάτησε, αλλά από τον δυνατό και διαπεραστικό ήχο του πνευστού μουσικού οργάνου. Πανζουρλισμός!
Το διάλειμμα για όσους είχαν μάθημα στους ορόφους ξεκίνησε λίγο νωρίτερα… Η διασκέδαση απόκτησε επιπλέον μαζικότητα!
Η γιορτή πήρε πιο έντονες διαστάσεις! Αψιμαχίες προστέθηκαν στην ευχάριστη ατμόσφαιρα. Προσφέρθηκαν στους μαθητές και σερπαντίνες!... 
Το διάλειμμα έγινε πιο παρατεταμένο. Φταίχτης ήταν το κουδούνι. Δεν είχε την δύναμη να χτυπήσει πιο διακριτικά, να ακουστεί!!!
Η γιορτή ολοκλήρωσε την διάρκειά της, σε όλους τους μαθητές φάνηκε λίγος ο χρόνος της, και η σχολική ζωή συνεχίστηκε στις τάξεις…
Το μόνο που θύμιζε την προηγηθείσα αποκριατιοκη διασκέδαση ήταν οι σερπαντίνες που κάλυπταν το σύνολο της αυλής. Και αυτές για λίγο χρόνο, αφού οι μαθητές σε σύντομο χρόνο τις μάζεψαν!
Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου