Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόγραμμα Εράσμους

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Συμμετοχή σε πρόγραμμα Εράσμους, με θέμα: Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα στη Γλυφάδα, πραγματοποιεί το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζεται ανταλλάσσοντας απόψεις και με άλλα σχολεία, ξενικής καταγωγής.
Ενημέρωσαν τα παιδιά του Α1 οι εκπρόσωποι του Δήμου,  Δαφνούλα Χαρίση και Αννίτα Πανταγάκη και του Β3 Δημήτριος Μυλωνάς της εταιρείας PRISMA, εταίρος του προγράμματος.
Αναλύθηκε ο όρος, βιώσιμη αστική κινητικότητα στους μαθητές, μαθαίνοντάς τους και τρόπους προφύλαξης κατά τη διάρκεια μετακίνησης στην πόλη. Πιο αναλυτικά, έκαναν ερωτήσεις στους μαθητές για τις μετακινήσεις τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να δοθούν, στο τέλος, οι σωστές λύσεις, αλλά και απαντήσεις στην ύπαρξη αυτών των προβλημάτων.
Ακολούθησε η άσκηση στο πεδίο από τους μαθητές του Β2! Να καταγράψουν με τεκμήρια το πρόβλημα της μετακίνησης και γενικότερα τις δυσκολίες των δρόμων της περιοχής τους.
Κατέβασαν την εφαρμογή Epicollect5 στα τηλέφωνα τους και έβγαζαν φωτογραφίες και τις ανέβαζαν εκεί όπου παίρνουν δημοσιότητα. Ο λόγος για τον όποιο το έκαναν αυτό είναι για να κάνουν κάπου παράπονα για την κατάσταση των δρόμων που δυσκολεύουν την μετακίνηση των κατοίκων. 
Ήταν μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα όπου καλλιέργησε το ενδιαφέρον των παιδιών για τον τόπο που μένουν, ώστε να γίνει για αυτούς και τους άλλους συνάνθρωπους καλύτερος.

                                                                                              
  ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΛΟΦΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΚΑΖΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου