Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη συνταγή

 ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ
του Μάνου Δημητρούλη*

Μανιτάρια και μοτσαρέλα, δύο  αγαπημένα υλικά που συνδυάζονται και δίνουν μία λατρεμένη και πεντανόστιμη συνταγή, τα πορτομπελο γεμιστα! Με κύριο συστατικό τα μανιτάρια πορτομπέλο, κάθε ένα από τα οποία περιέχει 20% πρωτεΐνη και έχει μόλις 20 θερμίδες. Επιπρόσθετα, είναι μία εξαιρετική πηγή σεληνίου και χαλκού συστατικά που βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολισμού.

ΥΛΙΚΑ

4 μανιτάρια πορτομπέλο
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών
2 φρυγανιές
8 ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κόβουμε τα ντοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτά φετάκια, χτυπάμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα τη φρυγανιά με το βασιλικό, γεμίζουμε τα μανιτάρια με στρώση τρίμματος φρυγανιάς, ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριού, μοτσαρέλα και ντοματίνια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου