Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Αντιπροσωπεία μαθητών του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με επικεφαλής την καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη έλαβε μέρος στην παρέλαση προς τιμή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 παρουσία των αρχών της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο παλαιό Δημαρχείο. Προηγουμένως ο σημαιοφόρος με δύο παραστάτες συμμετείχαν στην αρχιερατική δοξολογία για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος αγωνισαμένων, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τίμησαν τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Παλιγγενεσίας που το 1821 εξεγέρθηκαν ενάντια στην Οθωμανική πολύχρονη και απάνθρωπη σκλαβιά. Είναι το μνημόσυνο για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που πρόσφεραν την ζωή τους ή την σωματική και ψυχική ακεραιότητά τους για την δημιουργία ελεύθερης πατρίδας. 
Είναι η μνήμη για την διαρκή αντίσταση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών. Είναι η θύμηση της σκληρής υποδούλωσης με τις απάνθρωπες υποχρεώσεις (κεφαλικός φόρος, παιδομάζωμα, αυθαιρεσίες).
 νέα γενιά έχει καθήκον να αφουγκραστεί και να επικαιροποιήσει το οικουμενικό πνεύμα της Παλιγγενεσίας, το εμπνεόμενο από την διαχρονικότητα του Ελληνισμού και ιδιαίτερα με την δυναμική σύνδεση και συμπόρευσή του με τον Χριστιανισμό. Να αντιμετωπίσει τις κακοδαιμονίες που ταλαιπωρούν το βίο του νεοελληνικού κράτους, όπως είναι η διαφθορά, ο διχασμός, η προγονοπληξία, η δουλοπρέπεια…  Δημιουργήματα πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής υποτέλειας.
Δείτε το σχετικό βίντεο του Δημήτρη Σεφερλή ΕΔΩ
Εικόνες από την παρέλαση βρίσκονται ΕΔΩ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου