Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Οι καθηγητές εκπαιδεύονται!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Είναι η κακή στιγμή, το επείγον περιστατικό, που χρειάζεται να επέμβεις μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο. Είναι οι πρώτες βοήθειες, οι ενέργειες που διασώζουν, προλαμβάνουν και βελτιώνουν την κατάσταση του παθόντος μέχρι να τον αναλάβει η νοσοκομειακή μονάδα και να αποκατασταθεί η υγεία του. Στο πλαίσιο αυτό 13 καθηγητές και ένας γονέας, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες ώστε να αντιμετωπίζουν το ατύχημα στο χώρο του σχολείου, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.
Η εκπαίδευση γίνεται από ειδικευμένη επαγγελματία υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και έχει διάρκεια 12 ωρών που διανέμονται σε τρεις συναντήσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική άσκηση υψηλού επιπέδου που μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του  χορηγείται Ευρωπαϊκή πιστοποίηση.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες αποδείχθηκαν άριστοι μαθητές. Ο ζήλος τους αυτός για την διεύρυνση των γνώσεων που έχουν ως αντικείμενο την προστασία της υγείας στο σχολείο ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας των γονέων στο σχολικό περιβάλλον.
Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για αυτό και οι συμμετέχοντες καλύπτουν την δαπάνη της εκπαίδευσής τους.  

ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου