Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς

 ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου είναι το θέμα του διαδικτυακού σεμιναρίου που οργανώνει ο  Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου ΙΤΕ. Διεξάγεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου από τις 7:00 έως 8:00 το βράδυ και οι ενδιαφερόμενοι γονείς για να συμμετάσχουν χρειάζεται να εγγραφούν δηλώνοντας τα στοιχεία τους  στον σύνδεσμο: 
Τα θέματα που πρόκειται να αναπτυχθούν σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών και των εφήβων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Να γνωρίσουν οι γονείς τι πρέπει να προσέχουν και ποιοι είναι οι κυριότεροι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, καθώς και τα εργαλεία που είναι δωρεάν διαθέσιμα για την προστασία των παιδιών. Η ενημέρωση περιλαμβάνει αναφορά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, τις επαφές με αγνώστους που δεν είναι αθώες, το online gaming και την ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα.
Το διαδίκτυο είναι μια εικονική κοινωνία, η οποία διαμορφώνεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Η απειλή και ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός και αφορούν περισσότερο τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου