Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Υπέροχος περίπατος

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ EXPERIENCE PARK

Το Experience Park στο Ελληνικό επισκέφθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Αυτό το νέο αστικό πάρκο με έκταση 70 στρεμμάτων ανοίγει καθημερινά στις 9:00 το πρωί και η είσοδος είναι δωρεάν. Ήταν ο δεύτερος καθιερωμένος περίπατος της χρονιάς. 
 Με σύμμαχό τους τον ηλιόλουστο καιρό, οι μαθητές κατά την άφιξή τους ξεχύθηκαν στις εγκαταστάσεις του κατάφυτου πάρκου του Ελληνικού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν, να χαλαρώσουν και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. 
Σημείο αναφοράς του πάρκου είναι το σιντριβάνι όπου εκατοντάδες πίδακες νερού περίμεναν τους επισκέπτες για να παίξουν και να κινηθούν στους ρυθμούς τους. Στο παιδικό δάσος, απολαύσανε και εξερευνήσανε τα ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές, όλα σχεδιασμένα με φροντίδα για την ασφάλεια των επισκεπτών. Σε διαφορετικά σημεία του πάρκου ανακαλύψανε διάφορα υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Επισκεφτήκαν τον κήπο του πάρκου περπάτησαν, απόλαυσαν τη φύση και τον ήλιο και ξεφύγανε από την καθημερινότητα
Τέλος, όποιος επιθυμούσε, είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί το "μουσείο" που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου. Η ξενάγηση διαρκούσε 30 λεπτά περίπου. Παρουσιαζόταν η επενδυτική εξέλιξη του τεράστιου χώρου που όταν ολοκληρωθεί το πάρκο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί στην Ευρώπη έκτασης 2000 στρεμμάτων. Παράλληλα κατασκευάζονται κλειστά πολεοδομικά συγκροτήματα, λιμάνι, ουρανοξύστες για κατοικίες και γραφεία, τεράστιο εμπορικό κέντρο, καζίνο, καθώς και χώροι αναψυχής και διασκέδασης. 
   Ο δεύτερος περίπατος ήταν υπέροχος και τον απόλαυσαν όλοι, γεμάτος με ωραίες εντυπώσεις. Ήταν μία εκδρομή η οποία πέρασε τόσο ευχάριστα που γρήγορα έφυγε ο χρόνος. 
Η φωτοειδησεογραφία είναι ΕΔΩ

ΑΙΜΙΛΙΑΝΗ ΚΑΠΛΑΤΖΗ, ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου